Over Winetwists

Een kleine voorstelling van mij- José Smit. Al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de wondere wereld die horeca heet en zo meegesleept door geuren en smaken van culinaire hoogstandjes en bijzondere combinaties, waardoor ik als snel aangestoken werd door de gekte omtrent wijn.


Zo vroeg als ik mij kan herinneren werd ik als kind al meegesleept door geuren, smaken en de honger naar nieuwe manieren van denken en doen. Deze werd verder ontstoken in de Horeca door nieuwe smaken van culinaire hoogstandjes, bijzondere combinaties en de gekte omtrent wijn. Toen nog mega stoffig gebral.

Nu kom ik zelf uit het zeer goed wijnjaar; 1982! Welke waarschijnlijk ook mijn dorst heeft vergroot de uitdaging aan te gaan mensen te verrassen en te verwonderen wat wijn in combinatie met gerechten kan losmaken zonder al te moeilijke taal. Dit ‘spel’ die de liefde voor wijn nog meer kan ontwaken en als een zesde zintuig in mijn hoofd ontluikt bij alles wat ik ter handen nam .

Tijdens deze tijden in hippe, gerenommeerde en soms ook uitdagende bedrijven groeide de liefde verder en wilde ik meer. Meer kennis, meer waarom, meer verbazing in de ogen van die wie wilde proeven en ontdekken.

Ik moest meer weten!

Mede door de gedrevenheid van mij opleiders bij de Vinologen opleiding, de pure wijn-spijs passie tijdens de gastronoom/Sommelier opleiding van Peter Klosse en de vele openhartige samenwerkingen met TOP mensen uit de wijnwereld werd wijn voor mij een levensstijl!

Niet zomaar een product maar een passie van de wijnmaker die stuk voor stuk een verhaal vertellen en worden gemaakt met hartstocht en liefde voor het land, familie en het eindresultaat.
Hiermee waren er ook vele leuke contacten gesloten om de meest bijzondere wijnen via proeverijen onder de mensen te kunnen brengen. Buiten de box denken en proeven werd mijn motto.
“Over smaak valt niet te twisten, over wijn gelukkig wel!”.

De ontdekkingstocht naar wijn begint bij elk, nieuw te ontdekken slok of fles.

Wil jij dit ervaren tijdens een proeverij? Ontdek dan met één van mijn proeverijen of proefboxen wat wijn kan zijn voor jezelf, je familie, je collega’s of diegene die waar je altijd al een goed glas mee had willen drinken.

Als HOSTESS in wine ben ik breed geïnteresseerd, kan ik bij je langs te komen en verzorg ik geheel op maat; privé feesten, wijnvoorraad aanvullen tot begeleiding/ verzorgen van proeverijen op personeelsborrels/-feesten, gepersonaliseerde kelder- of wijnproeverijen en wijn & spijs-events. Gewoon bij je thuis of op een nader te bepalen locatie.

Winetwists is in voor de uitdaging!